Retourneren en restitutie

Ons retourbeleid is 14 dagen, wat betekent dat u 14 dagen na ontvangst van de goederen de tijd heeft om contact met ons op te nemen als u de artikelen wilt retourneren. Als er sinds uw aankoop 14 dagen zijn verstreken, kunnen wij u helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden. Om in aanmerking te komen voor een retourzending moet uw artikel ongebruikt zijn (niet gemonteerd) en in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten. U moet contact met ons opnemen voordat u een artikel terugstuurt, anders kunnen wij mogelijk geen geld teruggeven. Wij zijn niet verantwoordelijk voor artikelen die zonder voorafgaand contact of toestemming van ons zijn teruggestuurd en die beschadigd of verloren zijn gegaan.

Aanvaardbare retourzendingen

Zodra wij de retourzending hebben goedgekeurd, ontvang je een e-mail van ons retourteam met je retournummer en instructies over hoe je verder moet gaan. Na ontvangst van deze e-mail kunnen goederen binnen 30 dagen naar ons magazijn worden teruggestuurd. Na deze tijd worden terugbetalingen gedaan naar ons goeddunken en artikelen die zonder voorafgaande toestemming buiten deze periode worden geretourneerd, kunnen worden geweigerd en teruggestuurd naar de afzender, wat ertoe kan leiden dat u extra koerierskosten moet betalen. Wij betalen pas terug als het geretourneerde artikel door ons magazijn is geaccepteerd en verwerkt.

Originele verpakking

Als het artikel gebruikt, beschadigd of niet in de ORIGINELE VERPAKKING zit, kunnen wij geen volledige terugbetaling aanbieden en zullen wij 30% van de oorspronkelijke aankoopprijs in rekening moeten brengen om het feit te dekken dat wij het artikel niet kunnen doorverkopen. Wij raden u aan foto's te maken van het artikel en de verpakking voordat u het naar ons terugstuurt om de staat van het artikel te documenteren. In geval van transportschade kan een visuele registratie van de toestand van het artikel vóór verzending het retourproces versnellen en voorkomen dat een geretourneerd artikel wordt geweigerd vanwege schade. Zorg ervoor dat de tank van alle producten op benzine leeg is en dat de accukabel van alle producten op batterijen is losgekoppeld.

Hoe werkt het met reparaties, waar moet ik heen?

Voor reparaties en onderhoud van uw product kunt u terecht in de winkel van Halsteren (alleen op afspraak). Wij kunnen niet garanderen dat uw product onmiddellijk ter plaatse wordt gerepareerd. Wij kunnen u alleen helpen als het artikel bij ons is gekocht. Wij bieden ook garantie op al onze reparaties. Wij bieden een korting van 50% op het uurtarief voor onze klanten! In plaats van €60 betaalt u als klant van BWW 2INVEST N.V. slechts €30 per uur (zonder onderdelen). Is er iets wat we niet meteen kunnen oplossen? Ook dan zorgen wij ervoor dat uw product binnen 15 werkdagen klaar is. U kunt uw product dan weer ophalen.

Product na 14 dagen terugsturen omdat het defect is?

Soms krijgen we artikelen terug omdat ze defect zijn. Na controle door onze medewerkers blijkt dit in 99% van de gevallen onjuist te zijn. Vaak zijn de voertuigen niet correct geïnstalleerd of is de batterij niet opgeladen of gewoon niet aangesloten. Als u een artikel retourneert omdat het defect is, maar het blijkt in orde te zijn, brengen wij u de arbeids- en administratiekosten in rekening. De kosten voor het terugzenden van het artikel zijn ook voor rekening van de klant. Als het voertuig onder garantie defect blijkt te zijn, zullen wij het artikel binnen 15 werkdagen repareren en terugsturen. Als het voertuig niet meer te repareren is, ontvangt u hiervoor een creditnota.

Collectie

In zeldzame gevallen regelen wij de retourzending en informeren wij u over de kosten daarvan voordat de koerier het artikel ophaalt (afhankelijk van de omstandigheden kunnen retourverzendkosten en administratiekosten van € 20 tot € 40 van toepassing zijn). De retourverzendkosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het product en worden bepaald door onze koeriersdienst. U krijgt bericht voordat we het ophalen regelen. Wij spreken met u een geschikte dag af, maar kunnen geen specifiek tijdstip vaststellen waarop de koerier u komt ophalen. Als u de ophaling mist, zullen wij u hiervoor kosten in rekening moeten brengen. Als u de collecte niet kunt bijwonen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij zullen proberen de ophaling te annuleren, maar als dit niet mogelijk is, zullen wij de gemiste ophaling in rekening moeten brengen.

 

Volgen en traceren

Als u de retourzending zelf regelt, raden wij u aan een traceringsdienst te gebruiken, omdat wij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor retourzendingen die tijdens het transport verloren gaan. Als wij de terugkeer regelen, zijn er koerierskosten en administratiekosten die worden afgetrokken van uw terugbetaling; de klantenservice zal u hierover informeren voordat de terugkeer wordt geregeld.Vergeet niet dat het product van u is totdat het met succes is ontvangen, gecontroleerd en ondertekend door een medewerker van ons magazijn.

Retour ontvangen

Zodra we je retourzending hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een e-mail om je te laten weten dat we je retourzending hebben ontvangen. Wij stellen u ook op de hoogte van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling of shoptegoed. Indien goedgekeurd, verwerken wij uw terugbetaling binnen 5 werkdagen. Binnen 3-7 werkdagen, afhankelijk van uw betaalmethode, wordt automatisch een tegoed op uw creditcard of oorspronkelijke betaalmethode gestort. Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij, want het kan enige tijd duren voordat de terugbetaling officieel wordt overgemaakt, en neem contact op met uw bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een restitutie wordt geboekt. Als u dit alles heeft gedaan en nog steeds geen terugbetaling heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via service@berghofftoys.com.

Ophalen en terugbrengen (mislukte ophalingen)

Wanneer u een artikel terugstuurt, zal een koerier weigeren het artikel op te halen als het niet goed verpakt is en zullen wij de mislukte ophaling in rekening brengen, ongeacht de reden waarom het artikel verpakt moet worden. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het artikel correct is verpakt en wij hebben uw bevestiging nodig dat dit het geval is alvorens een afhaling te regelen. Wij raden u ten zeerste aan de doos waarin u het artikel heeft ontvangen in goede staat te bewaren.